Over mij


Liesbeth Spaansen
Foto: Stein Oukes

Ik ben Liesbeth Spaansen, geboren op 12 oktober 1959 in Den Helder. Een echte jutter, want ik verzamel van alles en zie in veel spullen al een creatief doel. Wel jammer dat de dag maar 24 uur heeft…

Door verhuizingen woonde ik in Den Helder, Hoek van Holland, Tuitjenhorn, Leersum, Toldijk en nu in Doesburg. De Achterhoek is een fijne plek om te wonen.

Ik studeerde aan de pedagogische academie en ben enkele jaren in het onderwijs werkzaam geweest. Al had ik daar wel een omweg voor nodig via typiste en systeemoperator bij de Marine in Den Helder en als telefoniste bij een reisbureau in Doorn.

In oktober 2004 ging ik als correspondent voor weekblad Contact in de gemeente Bronckhorst aan de slag. Sinds april 2015 ben ik redacteur bij Achterhoek Nieuws bv, de uitgever van vijftien kranten, waaronder weekblad Contact. Ik ben redactiecoördinator van weekblad Contact Bronckhorst Noord, Midden en Zuid.

Een aantal jaren was ik bestuurslid van de verschillende muziekverenigingen waar ik spelend lid (klarinettist) was en vierde mijn 40-jarig muziekjubileum bij Muziekvereniging Nieuw Leven in Steenderen, waar ik nog steeds met plezier speel. Al vele jaren ben ik PR-medewerker binnen het bestuur van Stichting De Bronkhorster Molen. Daarnaast zit ik al een aantal jaren in het bestuur van Scouting Sweder van Voorst Hummelo en Keppel waarvan een jaar of twee als voorzitter en sta ik, ook alweer een poos, met veel plezier als welpenleiding voor de groep.

Met fotograferen ben ik al vroeg begonnen. Mijn eerste foto maakte ik met het fototoestel van mijn moeder. Op mijn twaalfde jaar kreeg ik mijn eigen cameraatje, daarmee maakte ik vele foto’s. In die jaren zijn de camera’s wel steeds ‘gegroeid’. Ik maak veelal zelf een foto voor bij een zelfgeschreven artikel in de krant en fotografeer als vrijwilliger voor Achterhoekfoto.nl.

Creatief bezig zijn met foto’s waar ik kaarten van maak, stoffen, tierlantijntjes en verf doe ik in mijn spaarzame vrije tijd. Na de geboorte van mijn twee zoons ging ik ook kinderverhalen schrijven. Eens wil ik mijn kabouterverhaal afmaken en kinderboeken gaan schrijven.